۲۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۰۶

متخصصان بهداشتی هشدار می‌دهند؛

افراد چاق گروه پرخطری برای ابتلا به کرونای شدید هستند

افراد چاق گروه پرخطری برای ابتلا به کرونای شدید هستند

افراد مبتلا به چاقی نسبت به افراد فاقد مشکل چاقی در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به کرونای شدید هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات حاکی از آن است که وجود چاقی می‌تواند تا میزان ابتلاء به بیماری‌های حاد را سه‌برابر افزایش دهد، ضمن اینکه مدت زمان اقامت در بیمارستان طولانی‌تر خواهد بود. همچنین بر اساس یافته‌ها، هر یک واحد افزایش در BMI با افزایش ۱۲ درصدی در ریسک ابتلاء به کووید ۱۹ شدید همراه بوده است.

بنابر این گزارش چاقی، دومین عامل مهم بستری شدن افراد در بیمارستان پس از فشار خون بالا است. این نگرانی وجود دارد که احتمال بستری شدن افراد مبتلا به چاقی و کووید ۱۹ در بیمارستان و بخش‌های مراقبت ویژه بیشتر است و ۳/۴۸ درصد افرادی که به علت ابتلاء به کرونا در بیمارستان دارای BMI بالای kg/m۲۳۰ بوده‌اند.

علاوه‌بر اینکه چاقی یکی از کوموربیدیتی‌های شایع در بیماران مبتلا به کرونای شدید است، برخی از عوارض شایع مرتبط با چاقی نیز از ریسک فاکتورهای ابتلاء به بیماری‌های حاد هستند؛ بدین معنی که چاقی با سایر عوارض مرتبط با سلامتی همراه است که می‌تواند به بیماری‌های حادی ازجمله فشار خون، دیابت، بیماری قلبی- عروقی و …، منجر شود. چاقی همچنین شایع‌ترین عارضه در بین افراد مبتلا به کرونا سنین زیر ۶۵ سال است.

در حالی که هنوز تحقیقات مربوط به ارتباط بین کووید ۱۹ و چاقی در حال انجام است، جدیدترین مطالعات نشان می‌دهد که شدت بیشتر علائم افراد مبتلا به چاقی ممکن است به دلیل عوارض مرتبط با چاقی و سایر شرایط کوموربید (یا هم‌ابتلایی)، بیشتر در معرض ویروس قرار گرفتن یا کاهش پاسخ‌های سیستم ایمنی بدن و یا کاهش مکانیسم‌های محافظتی دستگاه قلبی- تنفسی باشد.

بدون شک همه‌گیری کرونا باعث شده‌است که افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن یا زمینه‌ای، مراقبت‌های مطلوب و مورد نیاز خود را دریافت نکنند. در چنین شرایط چالش‌های گوناگونی پیش روی افراد مبتلا به چاقی قرار می‌گیرد. اقدامات قرنطینه‌ای باعث کاهش تحرک می‌شود و مصرف غذاهای آماده جای تهیه غذاهای تازه را می‌گیرد. از سویی روش‌های مداخله‌ای مانند جراحی‌های چاقی متوقف می‌شوند و از طرفی دیگر، تعداد ویزیت‌های منظم بیماران غیر حاد رو به کاهش می‌گذارد. برنامه‌های کاهش وزن که اغلب به‌صورت گروهی ارائه می‌شوند نیز خواه‌ناخواه در شرایط قرنطینه قطع می‌شوند.

به‌گفته محققان، بسیار مهم است که در طول این دوران اطمینان حاصل کنیم افراد مبتلا به چاقی به راحتی می‌توانند یک برنامه مدیریت وزن سالم را حفظ کرده یا آن را شروع کنند. همچنان که سازمان‌های حرفه‌ای در سراسر جهان، اطلاعات ارزشمندی فراهم کرده‌اند که کمک می‌کند همواره دانش به روز و تازه‌ای درباره چاقی و کووید ۱۹ در اختیار همگان قرار گیرد.

کد خبر 4996951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha